Tarczyca Bajkalska Bajkalina 90 kaps. YANGO
Sklep Ekologiczny Eko Familia
Opis
Ekstrakt z tarczycy bajkalskiej (Scutellaria Baicalensis) standaryzowany na zawartość 85% bajkaliny
Tarczyca bajkalska, zwana bajkaliną, osiąga wysokość kilkudziesięciu centymetrów i wytwarza drobne kwiaty o niebieskofioletowej barwie. Zawdzięcza ona swoją sławę nie walorom estetycznym, lecz wyjątkowo licznym właściwościom.
Tarczyca bajkalska rośnie na suchych, nasłonecznionych glebach wschodniej Azji. Zgodnie z dalekowschodnimi tradycjami zielarskimi za szczególną efektywność ceni się suszony, rozdrobniony korzeń rośliny. Jej właściwości przypisuje się głównie flawonoidom – szacuje się, że w sproszkowanym korzeniu bajkaliny jest ich ponad 40.
Składniki zawarte w bajkalinie wpływają na:
- dostarczenie wysokiej dawki antyoksydantów,
- zmniejszenie stresu oksydacyjnego,
- zdrowie stawów, elastyczność i ochronę ścięgien,
- prawidłowe funkcjonowanie mięśni szkieletowych,
- poprawę mobilności.
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
2 kapsułki |
Tarczyca bajkalska - ekstrakt | 300 mg | 600 mg |
w tym bajkalina | 255 mg | 510 mg |
Pozostałe informacje | ||
Kapsułek w opakowaniu | 90 kapsułek | |
Rodzaj kapsułek | Wegetariańskie | |
Sugerowana dawka dzienna | 2 kapsułki | |
1 opakowanie wystarcza na | 45 dni |
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka 2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody po posiłku.
Składniki: ekstrakt z tarczycy bajkalskiej (Scutellaria Baicalensis) standaryzowany na zawartość 85% bajkaliny; otoczka kapsułki: celuloza roślinna.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć