
Kasze jaglane
Kasze jaglane bezglutenowe bio to produkty naturalne, są jednymi z najbardziej zdrowych kasz.
Zawierają wiele krzemu, żelaza, magnezu. Ze względu na swoje właściwości powinny być stosowane w codziennej diecie.
Właściwości lecznicze
Kasze jaglane należą do lekkostrawnych produktów , nie zawierają glutenu. Ten typ kasz polecamy osobą na diecie bezglutenowej a także cierpiącym na niedokrwistość. Kasze jaglane działają antywirusowo, są domowym lekarstwem na katar. Zawarty krzem w kaszach jaglanych pomaga przy przemianie materii.
Dla naszej urody
Kasze jaglane zawierają krzemionkę, która ma bardzo dobre działanie na nasze włosy i paznokcie. Jagły same w sobie zawierają dużo witaminy E i lecytyny, tym samym działa korzystnie na pamięć i koncentrację. Reguluje poziom cholesterolu we krwi.
Jak przyrządzić?
Kasze jaglane to idealne dodatki do duszonych mięs i dań słodkich. Aby nasza kasza jaglana po ugotowaniu nie miała gorzkiego smaku należy wcześniej przelać ją intensywnie zimną wodą a potem gorącą. Czasami warto też namoczyć kasze jaglane na noc w wodzie z cytryną. Aby nasza kasza jaglana była kleista warto wymieszać ją z niewielką ilością wody lub mleka i przelać do wrzątku w proporcjach: 1 szklanka kaszy jaglanej na 3,5 szklanki wody. Gotować 30-40 minut.



