Dr Enzmann EnzOmega -Naturalne KWASY OMEGA 3 60 kaps
Sklep Ekologiczny Eko Familia
Opis
Naturalne, najwyższej czystości KWASY OMEGA 3
Dlaczego EnzOmega®MSE?
Firma MSE dr Enzmann jest wiodącym producentem preparatów mitochondrialnych w Niemczech. Od 40 lat nieustannie tworzy najwyższej jakości preparaty oraz gwarantuje niezmienność składu. Skuteczność preparatów potwierdzają badania naukowe.
preparat EnzOmega® MSE zawiera kwasy omega 3 w idealnych proporcjach DHA do EPA (DHA - 200 mg w kapsułce i EPA - 400 mg w kapsułce).
gwaratowana najwyższa skuteczność wchłaniania
preparat nie jest obciążony obecnością szkodliwych substancji, takich jak np. metale ciężkie nie zawiera też pozostałości antybiotyków i hormonów, które mogą występować w olejach z niektórych ryb hodowlanych
proces destylacji molekularnej zapewnia najwyższą czystość i jakość preparatu bogatego w kwasy omega-3- o najwyższej bioaktywności.
preparat EnzOmega®MSE zawiera niezbędną witaminę E- naturalny antyoksydant chroniący nienasycone kwasy tłuszczowe przed działaniem wolnych rodników.
preparat nie zawiera kazeiny, laktozy, glutenu, drożdży, soi, sztucznych barwników
Preparat produkowany zgodnie z GMP- stosowanie preparatów produkowanych zgodnie z GMP gwarantuje, że otrzymujecie Państwo określone substancje w dawkach zgodnych z informacją podaną na opakowaniu.
Najwyższy stopień czystości i dobra przyswajalność gwarantowane przez Niemieckie Laboratorium MSE dr Franza Enzmanna.
EnzOmega®MSE
zawiera koncentrat oleju rybnego pozyskiwanego z małych ryb dalekomorskich i dzięki temu wykazuje najwyższy poziom czystości.
W przeciwieństwie do olejów rybnych pochodzących z ryb hodowlanych kapsułki EnzOmega®MSE są wolne od antybiotyków, hormonów wzrostu oraz metali ciężkich.
Czystość i jakość preparatu jest zagwarantowana również dzięki efektywnej i kontrolowanej procedurze produkcji - destylacji molekularnej.
Istotnym składnikiem preparatu EnzOmega®MSE jest również witamina E zapobiegająca szkodliwym procesom utleniania kwasów omega-3 wewnątrz mitochondriów.
Preparaty z omega 3 mają nad rybami tę przewagę, że zawierają stałą, wystandaryzowaną ilość kwasów tłuszczowych omega 3. W wypadku ryb ilośc ta ulega znacznym wahaniom w zależności od obszaru i czasu połowu, czy gatunku ryby.
Poza tym ryby mogą zawierać substancje szkodliwe , takie jak metale cięzkie lub dioksyny.
Proporcja kwasów
omega 3 do omega 6.
Kwasy tłuszczowe omega 6 są – analogicznie do kwasów tłuszczowych omega 3 – częścią składową błon oraz substancji wyjściowych w produkcji hormonów tkankowych.
W procesach przemiany materii kwasy tłuszczowe omega 6 są poniekąd „przeciwnikami” kwasów tłuszczowych omega 3. Mogą bowiem niekorzystnie wpływać na krzepnięcie i płynność krwi w naczyniach krwionośnych.
Ponieważ obie te grupy kwasów tłuszczowych zachowują się jak „konkurenci” i do przekształcenia się w hormony tkankowe wymagają tych samych enzymów, niezwykle istotna jest właściwa proporcja kwasów tłuszczowych omega 3 do omega 6 wynosząca 1:5.
Przeważająca liczba konsumentów spożywa w rzeczywistości więcej kwasów tłuszczowych omega 6. Z tego powodu oczekiwana proporcja ulega niekorzystnej zmianie.
Nadmiar kwasów omega-6 w stosunku do kwasów omega-3 prowadzi więc do intensyfikacji stanów zapalnych, procesów aterogennych (zaburzenia w stężeniach substancji tłuszczowych we krwi zwiększające ryzyko miażdżycy) i procesów protrombotycznych (wzrost ryzyka powstawania skrzepów).
Zwiększa się też zagrożenie arytmią i zwężeniem naczyń krwionośnych oraz wzrostem tkanki tłuszczowej. Obniżony stosunek kwasów omega-3 do omega-6 w błonie komórki i jej organelli negatywnie wpływa na działanie błon i żywotność komórki.
Rola witaminy E
w preparatach z kwasami omega 3
Podobnie jak większość nienasyconych kwasów tłuszczowych także kwasy omega-3 podatne są na agresywne działanie reaktywnych form tlenu powstających w mitochondriach podczas działania łańcucha oddechowego – głównego mechanizmu energetycznego komórki.
Naturalnym antyoksydantem chroniącym nienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenieniem jest witamina E.
Bez osłony przeciwutleniającej nawet optymalnie dobrane prozdrowotne dawki kwasów omega-3 mogły by przynieść szkodę zamiast spodziewanych korzyści.
Przeznaczenie produktu
Do kwasów tłuszczowych omega 3 należą: kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz kwas dokozaheksanowy (DHA). Kwas tłuszczowy DHA przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz do utrzymania prawidłowego widzenia. Kwasy tłuszczowe EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca.
Zawarty w preparacie EnzOmega®MSE koncentrat oleju rybnego jest pozyskiwany specjalnie z małych ryb z zimnych wód (dalekomorskich) i wykazuje wysoki poziom czystości. W przeciwieństwie do olejów rybnych pochodzących z ryb hodowlanych kapsułki EnzOmega®MSE są wolne od antybiotyków i hormonów wzrostu.
Zawiera:
substancje czynne: koncentrat oleju rybnego (1003 mg)(67,7%) z sardeli, makreli, sardynek, witamina E (4 mg),
substancja powlekająca żelatyna (470 mg)(otoczka kapsułki),
środki utrzymujące wilgoć-gliceryna, woda.
Sposób użycia i dawkowanie: 1-2 razy dziennie po 1 kapsułce. Najlepiej spożywać podczas posiłku, popijając wystarczającą ilością wody.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i różnorodnie się odżywiać.
Czystość i jakość preparatu
Wszystkie produkty MSE Pharmazeutika dr Franz Enzmann zawierają fizjologiczne substancje o najwyższym stopniu czystości, w odpowiednio wysokich dawkach i formie. Jedynie tak przygotowane substancje mogą w wystarczającej ilości trafić bezpośrednio do komórek i mitochondriów. Ich działanie jest potwierdzone badaniami.
Niemieckie Laboratorium MSE dr Franz Enzmann, w oparciu o 40 lat badań, gwarantuje nam zachowanie stałości składu i najwyższej czystości preparatów.
60kaps.