BactoFlor® 90 kapsułek
Sklep Ekologiczny Eko Familia
Opis
BactoFlor®
90 kapsułek
Wysoce skuteczny preparat bazowy zawierający żywe kultury bakterii (suplement diety).
Dlaczego preparat BactoFlor®?
Zawiera odpowiednio dobrane cztery najważniejsze kultury bakterii jelitowych:
Bifidobacterium longum INBI 3
Lactobacillus acidophilus INLA 1
Lactobacillus rhamnosus INLA 2
Lactobacillus casei INLA 3
Obecne w BactoFlor® aktywne bakterie kwasu mlekowego występują w
ilości sześciu miliardów jednostek tworzących kolonie (CFU),
Preparat BactoFlor® zapewnia swobodne przedostanie się do jelit szczepów bakterii w nim
zawartych, dzięki ich wysokiej żywotności oraz odporności na działanie kwasu żołądkowego.
Zawiera dodatkowo prebiotyk w postaci inuliny, która pozyskana została z cykorii.
Innowacyjna proteinowa osłonka – mikrokapsułka zapewnia
najwyższą aktywność (żywotność) żywych kultur bakterii.
Kapsułki BactoFlor® zostały umieszczone w specjalnie opracowanym
blistrze ochronnym z membraną, co gwarantuje najlepsze zabezpieczenie
przed niepożądanymi czynnikami zewnętrznymi.
Preparat został utworzony zgodnie z zasadami GMP -
gwarancja najwyśzej jakości i czystości produktu.
Wyprodukowany przez INTERCELL Pharma (Niemcy) – wiodącego, wykorzystującego
innowacyjne rozwiązania producenta preparatów odżywczych, oraz biologicznych.
BactoFlor® skupia w sobie wiodące kultury bakterii
Dostarczany do organizmu preparat powinien zawierać odpowiednio
skomponowane szczepy bakterii, które odznaczają się wysoką żywotnością,
stabilnością, oraz naturalną odpornością na działanie kwasu żołądkowego.
W skład BactoFlor® wchodzą cztery kultury bakterii, które
spełniają wszystkie te warunki, dzięki czemu bez problemu przedostają się do jelit.
Dodatkowo stężenie bakterii zostało
dobrane w taki sposób, aby mogły one wzajemnie się uzupełniać.
Należy pamiętać o zróżnicowanym sposobie żywienia i zdrowym trybie życia.
Zawiera 4 szczepy bakterii oraz inulinę
Ilość netto:
54 g (90 kapsułek)
1 kapsułka:
0,6 g netto
Inulina to rodzaj węglowodanów z grupy polisacharydów, który służy
za źródło pożywienia bakterii, znajdujących się w jelicie grubym.
Inulina znajdująca się w BactoFlor® pozyskiwana jest z cykorii.
Zalecana dzienna porcja:
1 – 2 kapsułki
Sposób użycia:
1 – 2 razy dziennie po 1 kapsułce po posiłku z odpowiednią ilością płynu
Zalecane jest przyjmowanie preparatu przez okres przynajmniej dwóch – trzech miesięcy.
BactoFlor® może być przyjmowany również w dłuższym okresie.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zmiennik) zróżnicowanej diety.
Nie stosować u osób uczulonych na składniki preparatu.
Suplement diety przeznaczony dla osób powyżej 18 roku życia.
Całkowita liczba bakterii:
W 1 kapsułce: 8 x 10^9 jednostek tworzących
kolonie bakterii (CFU) w momencie wyprodukowania
W 2 kapsułkach: 16 x 10^9 jednostek tworzących
kolonie bakterii (CFU) w momencie wyprodukowania
Składniki:
Bifidobacterium longum, inulina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza (HPMC), skrobia ziemniaczana, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, w temperaturze nie wyższej jak 25°C.
Dla zachowania maksymalnej koncentracji, preparat należy
przechowywać w lodówce, w temperaturze pomiędzy 2 °C, a 8 °C.
Takie przechowywanie zaleca się w przypadku długiego
przechowywania (mniej więcej powyżej trzech miesięcy).
Chronić przed wysoką temperaturą oraz bezpośrednim działaniem słońca.