Producenci
Produkt dnia
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 2,5 L  BIO PLANETE
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 2,5 L BIO PLANETE
129,00 zł 79,99 zł
szt.
Frezarka do paznokci Manicure Pedicure
Frezarka do paznokci Manicure Pedicure
39,90 zł 34,90 zł
szt.
Elektrostymulator mięśni brzucha EMS
Elektrostymulator mięśni brzucha EMS
49,90 zł
szt.
Elektrostymulator masażer mięśni brzucha WYPRZEDAŻ
Elektrostymulator masażer mięśni brzucha WYPRZEDAŻ
49,90 zł 29,99 zł
szt.
Podgrzewacz do butelek Sterylizator Pumpkin Esperanza
Podgrzewacz do butelek Sterylizator Pumpkin Esperanza
49,90 zł 44,90 zł
szt.
Permen King 2 x więcej L-argininy! 60 tabletek
Permen King 2 x więcej L-argininy! 60 tabletek
60,00 zł 49,90 zł
szt

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 14,83 zł 14.83
ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis



SKŁADNIKI
liofilizowane żywe kultury bakterii, mikroflora ziaren kefiru i drożdży kefirowych: Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactococcus lactis ssp. lactis

OPIS
Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z mleka 2% procentowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefi uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do mleka (od 1 do 3 l) ogrzanego do temp. pokojowej (ok. 20-24 st. C). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20,0 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni C

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium