Oferta hurtowa

Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Natur Planet olej koksowy NIERAFINOWANY virgin 900ml

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 25,90 zł 25.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 

OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY Z ZIMNO-TŁOCZONY VIRGIN
 900 ml

Z INDONEZYJSKICH SELEKCJONOWANYCH UPRAW. MA DELIKATNY SŁODKI SMAK O KOKOSOWY ZAPACH.

  • Zawartość kwasu Laurynowego minimum 50%
  • Doskonały jako zamiennik masła lub margaryny
  • Stosowany zewnętrznie - doskonale pielęgnuje

 

Kojarzący nam się z gorącymi tropikami orzech kokosowy, zawiera w sobie cały szereg niezbędnych dla ludzkiego organizmu witamin i minerałów. Najbardziej cennym elementem jest miąższ kokosowy, z którego pozyskuje się olej kokosowy. Zawiera on przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, które są prawie natychmiast wchłaniane w jelicie cienkim i wykorzystywane do produkcji czystej energii.


Olej kokosowy
jest lekkostrawny, więc osoby z chorobami wątroby, trzustki czy pęcherzyka żółciowego, mogą stosować go w swojej diecie. Ole kokosowy zawiera także kwas laurynowy o silnym działania antywirusowym, antygrzybicznym i antybakteryjnym. Jest to bardzo rzadko występujący w przyrodzie kwas, bowiem oprócz kokosu, znajdziemy go tylko w mleku matki. Pełni wówczas rolę ochronną dla dziecka przed infekcjami.

Olej kokosowy zawiera dużo kwasu kaprylowego o działaniu przeciwzapalnym, przeciwbiegunkowym, przeciw drożdżakowym i bakteriostatycznym. Pobudza on też regenerację nabłonka jelita i zwiększa przyswajanie przez organizm składników odżywczych z pokarmu. Reguluje też skutecznie apetyt i łaknienie na słodycze. Olej kokosowy ułatwia wchłanianie magnezu i wapnia, dzięki czemu trzyma w rydzach stężenie glukozy we krwi. Ma również działanie antynowotworowe, pobudza krążenie, jest pomocny przy problemach jelitowych.

Jeśli dokuczają stany zapalne stawów i mięśni oraz zapalenie wątroby, warto sięgnąć po olej kokosowy. Można go stosować zarówno na zimno, jak i gorąco, ponieważ ma wysoką temperaturę dymienia, czyli nie utlenia się podczas gorącej obróbki termicznej.

Olej kokosowy może być także stosowany zewnętrznie w celu nawilżenia skóry czy włosów. Ma on działanie natłuszczające, wygładzające oraz rozjaśniające skórę. Dodatkowo jest to naturalny kosmetyk bez dodatku chemii i przeróżnych sztucznych konserwantów o szkodliwych dla organizmu właściwościach. Najbardziej wartościowy jest olej kokosowy zimno-tłoczony.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

  • Kapcie dla dzieci

    Domowe kapcie dla dzieci rozmiar 35-38

  • Kapcie świąteczne

    Ciepłe bambosze świąteczne

  • Kpacie zwykłe

    Domowe bambosze na co dzień

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl