Medverita Acerola ekstrakt 500mg 25% witaminy C 120 kapsułek

Sklep Ekologiczny Eko Familia






Opis
Medverita
Acerola 500mg 120 kapsułek
Acerola (Malpighia Glabra) to gatunek rośliny występujący w Ameryce Środkowej.
Jej czerwone, mięsiste i kwaśne owoce zawierają łatwo przyswajalną witaminę C.
Znana już w czasach prekolumbijskich, wykorzystywana była także w celach leczniczych.
Spośród wszystkich warzyw i owoców, to Acerola zawiera największą ilość kwasu askorbinowego.
W 100 g świeżego miąższu znajduje się 1400 - 2500 mg witaminy C.
Witamina C pomaga:
w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego,
w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia funkcjonowania naczyń
krwionośnych, kości, zębów, chrząstki, dziąseł, skóry oraz układu nerwowego,
w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, w regeneracji zredukowanej formy witaminy E,
zwiększa przyswajanie żelaza
Witamina C przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Składniki:
ekstrakt z aceroli (Malpighia glabra) standaryzowany na zawartość 25% witaminy C, żelatyna (otoczka kapsułki).
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia:
1 kapsułka cztery razy dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.
Porcja dzienna (4 kapsułki) zawiera:
Ekstrakt z owoców aceroli - 2000 mg
w tym:
witamina C - 500 mg / 625% RWS*
*- referencyjna wartość spożycia
Uwagi:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie zaleca się kobietom w ciąży i w okresie karmienia piersią.
Przechowywanie:
W temperaturze poniżej 25oC, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią.