KORO SERCE IZEN LABS 50 ml

Sklep Ekologiczny Eko Familia






Opis
Koro serce to mikrocząsteczkowy wyciąg stworzony w trosce o serce i układ krwionośny, pomagający w utrzymaniu prawidłowej budowy i wytrzymałości naczyń krwionośnych.
opakowanie: 50ml
Owoce głogu i ziele serdecznika zawierają czynne procyjanidyny i flawonole, które działają przeciwskurczowo na mięśnie naczyń krwionośnych, a szczególnie na naczynia wieńcowe serca co powoduje lepsze ukrwienie i dotlenienie, posiadają też właściwości antyarytmiczne oraz regulują ciśnienie.
W serdeczniku znajdziemy też glikozydy nasercowe, które zwiększają siłę skurczu mięśnia sercowego, a jednocześnie obniżają częstość tego skurczu co poprawia wydajność pracy serca. Inne składniki mają charakter uzupełniający w związki biologicznie czynne, których zadaniem jest regulowanie pracy oraz wzmacnianie wydolności serca i układu krążenia.
Sposób użycia:
Sposób użycia: Dorośli: do 10 kropli dodać do 1/2 szklanki wody o letniej temperaturze, zamieszać i wypić. Stosować 2-3 razy dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Nie stosować jako substytut zróżnicowanej diety. Zdrowy tryb życia oraz zrównoważona dieta są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia. Nie stosować w ciąży i w czasie laktacji.
Osoby stosujące leki rozrzedzające krew, a także borykające się z niedociśnieniem i chorobami serca powinny skonsultować przyjmowanie suplementu z lekarzem. produkt przeznaczony dla osób powyżej 12 r.ż.
Przechowywać po otwarciu w lodówce, chroniąc przed wpływem obcych zapachów i miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Zawartość składników w zalecanej dziennej porcji - 30 kroplach
- owoc głogu (Crataegus laevigata) - 262,50 mg
- dzika róża owoc (Rosa canina) - 187,50 mg
- krwawnik Ziele (Achillea millefolium) - 150 mg
- serdecznik ziele (Leonurus cardiaca) - 150,50 mg
Składniki:
ekstrakty z wyżej wymienionych ziół a także gliceryna roślinna, glikol propylenowy, kwas jabłkowy, witamina C, witamina E (d-alfa-tokoferol)
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów, gorczycy, selera, migdałów oraz glutenu.