Promocje
↓↓↓ Produkty po obniżce ceny ↓↓↓
Trzy Ziarna Witamina C proszek 1kg kwas l-askorbinowy
Trzy Ziarna Witamina C proszek 1kg kwas l-askorbinowy
25,90 zł 19,99 zł
szt
Pościel z Holandii Ethnic Retro Komplet 200 x 220 cm
Pościel z Holandii Ethnic Retro Komplet 200 x 220 cm
119,00 zł 89,90 zł
szt
DERMA ROLLER 3w1 CIAŁO SKÓRA CELULIT MEZOTERAPIA
DERMA ROLLER 3w1 CIAŁO SKÓRA CELULIT MEZOTERAPIA
79,90 zł 69,00 zł
szt.
Pościel z Holandii Together White Komplet 200 x 220 cm
Pościel z Holandii Together White Komplet 200 x 220 cm
119,00 zł 89,90 zł
szt
WKŁADKI GELACTIV ŻELOWE DO BUTÓW SILIKONOWE 42-47
WKŁADKI GELACTIV ŻELOWE DO BUTÓW SILIKONOWE 42-47
17,50 zł 11,90 zł
szt.
Permen King 2 x więcej L-argininy! 60 tabletek
Permen King 2 x więcej L-argininy! 60 tabletek
49,99 zł 39,99 zł
szt
Natur Planet OLEJ MARCHEWKOWY 100% 30ml
Natur Planet OLEJ MARCHEWKOWY 100% 30ml
7,99 zł 5,99 zł
szt.

Etja olej z pestek granatu 50 ml bio

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 33,50 zł 33.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

etja

 

Olej z Pestek Granatu BIO


OLEJ Z PESTEK GRANATU BIO ORGANIC /Punica Granatum Seed Oil/ 

GRANATOWIEC WŁAŚCIWY  (Punica granatum)



Roślina występuję w odmianie ciernistego krzewu lub drzewa. Należy do rodziny krwawnicowatych. Uprawiana w klimacie gorącym i suchym. Występuje na Bliskim Wschodzie, w Indiach, na wybrzeżu Morza śródziemnego i w krajach Kaukazach. Jedna z najstarszych roślin hodowlanych Bliskiego Wschodu. Roślina osiąga wysokość do 5 metrów. Owoce inaczej jagody rośliny przypominają kształtem duże jabłka lub śliwki. Pokryte grubawą skórą o barwie purpurowej lub czerwonej posiadają wewnątrz tępograniaste nasiona. Z nasion uzyskuję się wysoko jakościowy olej o gęstej konsystencji.

Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion drzew Granatowca właściwego. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy w ilości ponad 72%. Zawiera także , bioaktywne składniki: garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy.  Ze względu na swoje silne właściwości odżywcze i uelastyczniające wykorzystywany jest coraz częściej w kosmetyce naturalnej.Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania). Działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.


SPOSOBY UŻYCIA:

    Nie stanowi dobrej bazy ze względu na swoją gęstość.  Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych stosować bardziej jako substancję czynną do 6-7%
    Idealny dodatek do kremów pod oczy, lub maści na opuchliznę
    dodatek do oliwek do masażu.
    mieszać z innym olejem nośnikowym np. z Awokado BIO i dodawać do kąpieli. Zmieszaj ok. 5 ml oleju z pestek granatu z innym nośnikiem olejowym i wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody.  Taka kąpiel silnie ujędrni skórę na całym ciele.

 

Olej z Pestek Granatu BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.


PRZECHOWYWANIE:

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecane przechowywanie w lodówce


POCHODZENIE:

Państwa Europy, Turcja

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium